29 March 2009

TONER I DUR OG MOL !!!

Han er en af strøgets musikanter der med sin hamonika spreder toner i dur og mol til glæde for de forbipasserende !!! Skinner solen, regner det eller bider frosten i fingrene, ja lige meget hvad vejret byder på er han på arbejde og kommer man sent på aftenen, så sidder han der endnu og smiler som om han lige var begyndt på dagens første melodi.


28 March 2009

PÅ TRAPPERNE !!!

Jeg elsker trapper !!! De indeholder gode stærke kompositioner og historier om både op og nedture. Her er det bagtrappen til Kgs.Nytorv Metrostation der står for skud.



27 March 2009

VINDUES-KLIKKER !!!

Med ryggen til sad drengen i sine egne tanker og det var fristende lige at banke opå ruden !!! Han kiggede og fotografen klikkede :o))

26 March 2009

DOMMEDAG !!!

Med udsigt til mange år bag tremmer forlod han tynget af skam og skyld Københavns Byret !!! Billedet er fra Stutterigade bag Københavns Domhus og personen er vist nok ganske uskyldig :o))

25 March 2009

SYMETRISK !!!

Arkitekturfoto af DSB´s bygning i Sølvgade !!! Jeg er tit kommet kommet forbi, men vejret har ikke været det rigtige. Til den slags billeder vil jeg ha en skyfri himmel der ligger som en ensartet baggrund bag bygningerne. Ikke noget med skyer der dominere og skaber uballance i kompositionen. Her er brugt 18mm hvilket skaber dramatisk med de overdrevent styrtende linier. Egentlig er jeg ikke så meget for stram symetri, men her var det det eneste der fungerede.


21 March 2009

5 STORE FADØL TAK !!!

Foråret er så småt ved at komme til Nyhavn !!! Parasoller, stole og fadølsanlæg bliver hevet frem fra baglokalet og stilles frem på brostenene. Det frister og fotografen nupper en håndfuld af de store inden han vakler videre til Kgs Nytorv og tager metroen hjem.

20 March 2009

ET ORDENSMENNESKE !!!

Et højt dekoreret ordensmenneske !!! Han var faglært arbejder, men skiftede værtøjskassen ud med lirekassen. På sine ture igennem byens gårde kommer han 2 - 3 gange om året til mit kvarter. Jeg er en trofast lytter til hans vemodige musik og betaler ham godt.

18 March 2009

FARVEL TIL VÅBENE !!!

Lørdag d. 14/3 sagde Nørrebro fravel til våbene og for håbentlig goddag til freden, da Mustafa Shakir´s meningsløse død blev mindet ved at hans kiste blev kørt fra Nørrebro St. til Søerne. Omkring 3000 deltog og trængslen omkring rustvognen var stor så at den havde svært ved at trænge igennem menneskemylderet. Efter rustvognen fulgte menneskene og over dem hængte tunge budskaber på spinkle pinde. Pressen var selvfølgelig massivt repræssenteret med kameraer, notesblokke og sågar en helicopter der snurrende forsøgte at få det store overblik.





17 March 2009

BUTIQUE !!!

min vej igennem byen fristes jeg af butikkerne !!! De tilbyder smukke og ofte letpåklædte modeller der står stille i timevis uden at fortrække en mine og ikke generes af at kameraet rettes i mod dem. Man kan godt gå hen at blive noget forlegen ved sådan at stirre dem ind i deres kolde udtryksløse blikke og arrogante attetude, men er det et problem, kan man også finde hovedløse exemplarer !!!



16 March 2009

ROMINO - EN GAMMEL VEN !!!

Romino hedder han !!! Hvorfra han har sine aner ved jeg ikke, men fra Danmark kommer de ikke. Han er en stolt mand og det på trods af at det meste af hans indtægt kommer ved tiggeri. Han går sin daglige tur fra Rådhuspladsen til Kgs.Nytorv. I højre hånd har han sin gode stok, i den venstre et papbæger hvori han samler lidt småmønt som barmhjertelige sjæle giver ham. Han er meget dårligt gående og kan kun bevæge sig ganske langsomt fremad, meeeen møder man ham andre steder end Strøget, er det ikke så slemt endda :o))

10 March 2009

EN GAMMEL MORRIS FRA ???

På min vandring igennem København fandt jeg i udkanten af Nyboder dette køretøj !!! En gammel Morris fra ??? Ja ihvertfald fra før min tid.

09 March 2009

FREMKALDELSE AF FILM !!!

Livet er for kort til dårlige fremkaldelser !!! Det kan gøre at man næsten mister lysten til analog fotografi og overgiver sig til den digitale verdens kedelige lette løsninger !!! Ok man kan gøre det selv, men jeg har ikke den store lyst til at rode med kemien længere. De sidste mange år har jeg fået fremkaldt mine film hos BINGO FOTO og det har været billigt, hurtigt og OK kvalietet. Desværre er kvaliteten det sidste års tid dalet til det misserable og jeg har været nødt til at finde et andet LAB inden jeg helt tabte lysten til at sætte film i kameraet. Det er ikke nemt finde folk der gør deres arbejde ordenligt, men nu er det lykkes at finde et LAB der gør det godt og gerne vil anbefale:

http://www.laboratoriet-i-nannasgade.dk/

Flinke folk som gør et rigtig godt stykke arbejde. Aflevere man sine film om morgen kan man hente dem om eftermiddagen og prisen er ved køb af 10 fremkaldelser er 45 kr pr. fremkaldelse (ex moms) . De tager alle typer film og formater - C41, E6 og Sort/hvid. Kan man ikke lige komme i åbningstiden, lægges filmen bare i natboxen og er klar til afhentning den efterfølgende dag.

07 March 2009

AMALIENBORG !!!

Et sted på min "RUTE" igennem byen hvor der altid er muligheder for et godt billede er Amalienborg. Her vrimler det med turister fra alverdens lande der håber på et glimt af dronningen. Politi forsøger at holder styr på flokken af fremmede, men det er en svær opgave da al kommunikation foregår ved hjælp af håndtegn og dårligt engelsk !!!





01 March 2009

FORÅRSTUR PÅ STENBROEN !!!

EN NY BEGYNDELSE !!!

Nu hvor foråret blæser milde vinde op over over landet og naturen endnu engang starter på en frisk, vil jeg forsøge at puste liv i denne forlængst glemte photoblog. Da jeg oprettede den i 2006 var hensigten at den skulle handle om analog fotografi og selv om jeg siden da både har ejet et Nikon D70 og købt et Nikon D300 vil der ikke blive ændret det !!! Lysten til at bruge analogt issenkram er større end nogensinde og det på trods af at der er langt mere arbejde i det og billedkvaliteten ikke altid er så "lækker" som ved brug af digitalt udstyr. D300 bliver skam luftet, men jeg er gladest når jeg er i byen med NIKON F100 :o))